donderdag 20 december 2007

De beste wensen!

Voor iedereen die deze kaart nog niet gezien heeft: Het allerbeste toegewenst in het komende jaar en ik hoop dat de komende feestdagen prettig mogen verlopen. Wat onszelf betreft: wij volgen oude paden. Eerste Kerstdag eten we bij Nelly's ouders. Hoofdgerecht haas en deze keer dragen wij als voorgerecht een creatie met rog aan. De dag erna de onvermijdelijke en niet te versmaden kalkoen van m'n moe. En met oud en nieuw waarschijnlijk gourmetten. Vertrouwd en lekker. Maar warempel, nu ben ik alweer bijna vergeten dat het de komende tijd helemaal niet draait om al dat geëet. Lees maar.

zondag 16 december 2007

Gediplomeerd zwemster

Hè hè... De buit is binnen. Het kostte gisteren nogal wat zenuwen, maar zwemdiploma A staat toch echt op de schoorsteen- mantel. Bij vertrek vanaf een jarige Beppe moest er geplast worden en ook tien minuten later kwam er in het zwembad nog een zenuwplas aan te pas. Met een paar grote rode wangen voldeed ze daarna aan de verplichtingen die bij het eerste zwemdiploma horen, om na drie kwartier samen met neef Daniël de felicitaties van familie en zwemjuf in ontvangst te nemen.

maandag 3 december 2007

The Hot Stewards!

Zoeken in de cd-bakken en boekenrekken van Het Goed is een oude gewoonte van me. Week in, week uit schieten je ogen langs dezelfde ouwe rommel en dan, plotseling: bingo. Vrijdagavond vond ik de cd van The Hot Stewards. Pas een jaar oud en toch maar 4 euro. Ik wist dat het een gelegenheidsproject is met leden van het door mij zeer bewonderde The Spirit That Guides Us (tstgu). En ik wist ook dat het hier, in tegenstelling tot tstgu, om vrolijke, niets-aan-de-hand-muziek gaat. Maat hoe het precies klonk, ontdekte ik pas thuis. Het was een prettige verrassing. The Hot Stewards halen elf popklassiekers uit de jaren tachtig uit het stof en voorzien ze van een rock and roll jasje. 'Smalltown boy' van Bronski Beat, 'Straight Up' van Paula Adbul en 'Edge of Heaven' van WHAM! Dat soort werk. Luisteren!