maandag 31 mei 2010

Pijn voor de lol

Auw. Ik heb een fietsweekend met mijn vader en mijn broer achter de rug. Eerst van Nagele naar Holten via de, auw, Holterberg en de volgende dag naar Nunspeet over de, auw, Veluwe. De derde dag weer naar huis door de polder, met veel, auw, tegenwind en tot slot de, auw, Ketelbrug. We sliepen in trekkershutten, aten bij de Chinees en de Griek en brachten de avonden door met hartenjagen en bier drinken. Erg gezellig, maar, auw, wat valt dat tegen: 230 kilometer in 2,5 dag. Wie trouwens mocht denken dat JW er op deze foto ook even helemaal doorheen zat, die heeft het mis. Broer smeert zich ergens tussen Deventer en Apeldoorn even goed in met zonnebrandcrème, alvorens hij weer brommertje gaat spelen op zijn omafiets. A.U.W.

donderdag 27 mei 2010

Dak

Zo ziet mijn achterstraat eruit. Wat ik op het dak doe? Breken, sjouwen, spijkeren, boren en mijn knieën openhalen aan het grind. Mijn buurman (oud-Bataviawerftimmerman) is bezig de houten boeien rondom ons dak te vervangen door heel mooi kunststof. En ik mag helpen. De man weet raad met werkend hout en bouwvakkers die in de jaren 70 heerlijk geïmproviseerd hebben. Ik ben al apetrots als ik een spijker recht in het hout weet te slaan. Als het werk straks klaar is voorzien dakdekkers onze daken van nieuwe dakbedekking en dan hoop ik dat we zeker tot 2040 klaar zijn. Anne-Grethe bekeek me aandachtig toen ik op de rand van het dak een fotootje van haar maakte: 'Papa, spring er eens af...'

maandag 10 mei 2010

Rocksterren

Ooit waren we rocksterren. Heel plaatselijk weliswaar. En ook niet zo bekend, maar toch. We bliezen de buren van onze oefenruimten richting de rand van een zenuwinzinking en oh, oh, oh wat hadden we een lol. Het begon allemaal met MARS 85-100, ergens in 1992. Het eindigde tien jaar later met Timber. Van die eerste band bestaat nog een demo, met die laatste groep namen we nooit wat op. Wat was ik daarom blij dat broer Jan Willem in zijn uppie twee nummers uit die tijd heeft 'gererecorded'. Ik kreeg ze voor mijn verjaardag en heb ze inmiddels prijsgegeven aan het www. Luister naar Wanna Walk en Grindbak. De (originele) composities zijn van mij en de gehele uitvoering (zang, 2de stem, gitaar, bas, drums) van JW. De beelden slaan trouwens nergens op, maar je mag er van mijn part best diepere betekenissen in zien, net als in de teksten. Heel soms dagdroom ik dat we nog steeds rocksterren zijn en dat we dan klinken als dit.

zaterdag 8 mei 2010

Breek de dag

Je (Daniël dus) wordt maar één keer negen en dat moet dus goed gevierd worden. Vandaar dat onze Noëlle vanochtend om half acht voor de deur van huize Van Elburg stond met een dienblad. Twee croissants, een lekker gekookt (biologisch) eitje en een pakje drinken. Daar was de vriend zwaar aan toe, want om 5 uur vanochtend had hij zich voor het eerst gemeld aan het ouderlijke bed. Een uur later was hij echt niet meer te houden en pakte hij zijn waveboard uit. En nu had ome Jelle nog wel bedacht dat hij vanavond mee mocht naar het vuurwerk op Urk. 't Zal mij benieuwen.