maandag 16 april 2007

Zonder pakje


De laatste tijd eten we vaak pannenkoeken. Niet omdat Noëlle daar harder om zeurt, maar omdat ik een tijdje geleden eens geprobeerd heb om ze zonder zo'n pak van Koopmans te bakken. Gewoon bloem (250 gr.), melk (400 ml) en eieren (2) door elkaar husselen, een stevige koekenpan gebruiken en het vuur niet te laag zetten als de boter begint te sputteren. Lekker! Vooral met plakjes kaas, schijfjes champignon en spek uiteraard. Een klein beetje verse gemalen peper en veel poedersuiker erover en smullen maar. Rest natuurlijk de vraag hoe het kan dat pannekoeken uit een pak zoveel minder lekker zijn. Wat zit daar dan in behalve bloem? Boekweitmeel (?) volgens het pak. En rijstebloem (dat krijgen baby's toch?). Verder uiteraard de nodige hulpstoffen. Je gaat je afvragen wat er dan nog meer zo lekker is als je er GEEN pakje voor gebruikt.

Geen opmerkingen: