maandag 16 augustus 2010

Huisvlijt

Vrijdagmiddag kwam Monica langs met een emmer pruimen. Zaterdag- ochtend had een mysterieuze weldoener drie sappige komkommers voor de deur gelegd en die middag kregen we via via vier dikke Espeler preien en een knots van een courgette. Gisteren plukten Noëlle en Daniël nog een pondje bramen bij elkaar. Het mag duidelijk zijn: huize Bakker is hard op weg naar totale zelfvoorzienendheid. Zeker als je daarbij bedenkt dat onze broodbakmachine sinds deze zomer elke dag een geurig brood aflevert. De heerlijk verse ingrediënten werden dit weekend met veel plezier omgetoverd tot friszoete pruimensiroop, Vichysoisse (koude preisoep), gegrilde courgetteplakken en dieprode bramensiroop. De komkommer heeft vandaag een ereplek tussen een pannetje eerlijk Echtenerbrugs rundvlees en verse sperzieboontjes. Ondertussen verliet ook nog een schaal heerlijke havermoutkoekjes onze keuken en wacht een zakje citroenen braaf op een toekomst als limonade. De foto bij dit stukje is (uiteraard) niet bij ons genomen, maar afkomstig van de inspirerende weblog van Teunie Luijk. We volgen haar huisvlijt, tips en recepten met veel plezier.

Geen opmerkingen: