vrijdag 17 maart 2006

Zelfgemaakte tapenade, wie doet je wat?


Samen met Nelly ben ik sinds begin deze maand weer aan het vasten. In grote lijnen komt dat neer op: geen vlees, geen alcohol, geen TV en geen snacks (Antwerpen was een uitzondering, want ehhhhhh buitenland en overmacht). Het is verrassend om te zien hoe weinig ik die vier dingen eigenlijk mis. Het grappige is wel dat het ontzeggen van het een leidt tot een haast onbedwingbare aantrekkingskracht to andere dingen. Zo was dat maandag ineens vis, vandaag een Frans kaasje en gisteren zelfgemaakte tapenade. Dat laatste is trouwens een van de lekkerste dingen die ik ken. En zo makkelijk om te maken. Vandaar het recept: potje groene olijven, potje zwarte olijven, blikje ansjovis (proeft lekker hierdoor, ook als je er anders van gruwelt) en potje kappertjes door elkaar heen gooien en de staafmixer erop zetten. Mixen tot het een fijngemalen massa is. Dan flink wat olijfolie erdoor, sap van 1 citroen (mag ook gewoon uit een flesje) en lekker wat versgemalen peper. Je weet niet wat je proeft.

Geen opmerkingen: