zondag 21 september 2008
Supersaus met tarbot
Wanneer eet een gewone burger nou tarbot? Nooit! Nou ja, bijna nooit. Als die gewone burger van zijn laatste centen een keer naar De Librije gaat. Dan wel. Of als die gewone burger een bestelling plaats bij de UK 19. Voor donderdag, via internet. En zo kwamen we voor 17 euro (in een viswinkel betaal je 2 of 3 keer zoveel) aan een vis van 1,3 kilo waar we twee dagen lekker van smulden. Eerlijk is eerlijk, dat kwam ook door het verrukkelijke sausje dat ik uit het 'water-uit-de-mond-kookboek' van Le Gavroche heb. Hier volgt de eenvoudige versie (de moeilijke versie is gekkigheid): Breng een gesnipperde ui aan de kook met twee eetlepels witte wijnazijn en vier eetlepels droge witte wijn. Laat even flink koken en schep er dan twee (stiekem drie) lepels slagroom bij. Laat een minuut koken. Klop er dan op laag vuur 150 gram ijskoude roomboter klontje voor klontje doorheen. Laat niet meer aan de kook komen. Doe er dan een fikse eetlepel Franse mosterd bij, vier in blokjes gesneden tomaten (zonder het vocht en de zaadjes) en een flinke hand fijn gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper. De gebakken tarbotmoten serveerde ik op gewokte spinazie, maar dat hoeft alleen als je je wil uitsloven. Tarbot met deze saus is namelijk al heel erg lekker. Gestoofde tong trouwens ook, ontdekten we gisteren. En dus zal het ook wel smaken bij kabeljauw, griet of tongschar. Gewoon op je brood smeren kan natuurlijk ook. Of zo rechtstreeks uit de pan lepelen. Kijk dan wel eerst even of niemand je bezig ziet, want dat staat nogal vreemd.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten