maandag 29 december 2008

Restjesdag, lekker!

Voor het voorgerecht van het diner op Eerste Kerstdag had ik me ongelooflijk uitgesloofd. Mahi-mahifilets met supersaus en zelf ontworpen preirolletjes. En dan was de garnering van gefrituurde gerookte makreel wegens gebrek aan lekkerheid nog gesneuveld. Het werd smullen, maar 3 uur werk voor 5 minuten eten is eigenlijk te gek. Dan derde kerstdag. Restjesdag! Nelly en ik aten wat oud geroosterd broord met paté, preistamppot en een paar stukjes haas. Alle andere rondzwervende etenswaren werden verwerkt tot een restjessalade. Zo klaar en zó lekker... Pijnboompitjes roosteren en mengen met een zakje rucola. Grote ui fruiten, 3/4 bakje champignons erbij, teentje knoflook, wat overgeschoten plakjes bacon en afblussen met een glas rode wijn. Dat net zolang koken tot alle wijn verdampt is, of opgenomen door de andere ingrediënten. Alles door de salade mikken, goed mengen en naar wens op smaak brengen met peper, zout, balsamico en olijfolie. Noem het lauwwarme, Bourgondische salade en je maakt volgend jaar met Kerst de blits.

Geen opmerkingen: