zondag 18 april 2010

De Kip, deel 2: aan tafel

De pret begon vanochtend al. Ik marineerde de kippenpoot en -borst (samen 2,1 kilo) met citroensap, knoflook, peper en veel rozemarijn. Een recept komt uit het boek van Han Wilmink, dat ik gesigneerd en wel (!) voor mijn verjaardag kreeg van Monica. Ruim voor vieren vanmiddag ging het hele spul de oven in. Eerst drie kwartier op 180 graden en daarna nog ruim anderhalf uur op 150 graden. Een echte kip heeft zijn tijd nodig. Daarna: aanvallen en genieten. Dikke plukken sappig, smaakvol vlees met een heerlijke jus. Gecombineerd met een lekkere rosé, zelfgemaakte friet en sperzieboontjes werd het een echt koningsmaal. En gelukkig hielpen de kinderen ook dapper mee, want anders hadden we het allemaal niet op gekregen. In de vriezer wachten de andere poot, twee vleugels, de rug en een zak levertjes op een volgend culinair hoogtepunt.

Geen opmerkingen: